Нинова: Няма да се разберем с ГЕРБ

Политика

28-02-2017, 08:48

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ясно е кога ще се проведе дебатът между Борисов и Нинова

Дебатът Борисов - Нинова ще е в сряда

Лидерът на БСП постави под съмнение провеждането на дебата утре

"Това, което искаме да направим не граничи със сферата на фантастика. Ние искаме да засилим ролята на държавата. Внасяме закон за държавната общинска собственост, тя да се запазва и се управлява от експерти, от младите. Това е за младите. Ако искаш, примерно, да откриеш бизнес, няма да плащаш данъци две години. Това са практики, които се използват по света. Това обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на bTV

"Няма реваншизъм в служебния кабинет. Всички служебни правителства правят промени, така са решили и така са направили. Нямаме никаква роля и не влияем на политиките на служебния кабинет. Напротив, имаме различия. Например чух служебния здравен министър, че не трябва да има лекари в училище. Според нас това е задължително. Служебният външен министър каза, че трябва да има СЕТА, ние сме категорични и по този въпрос. А дали има натиск срещу Радев, попитайте него. Не слушайте служебния премиер", каза още лидерът на социалистите.

По темата с дебата, Нинова заяви, че не желае да участва в дебат стил конферансиета.

"Кампанията влиза в решителния си етап, където вече всеки трябва да събира симпатизанти. Ще има ли дебат между Нинова и Борисов и между екипите? Зависи от ГЕРБ и г-н Борисов. Ние бихме искали дебат между нас двамата. Г-н Борисов държи това да стане с експерти, което ние не искаме да правим. Не сме конферансиета, а лидери и трябва да отговаряме на основните въпроси. Лидер-лидер, екип-екип." заяви по темата Нинова. "Ако е лидер-лидер ще се състои, ако е екип-екип също ще се състои. Но ако ще го правим заедно, отговорът ми е категорично НЕ", допълни лидерът на БСП.

Напомняме, че вчера пресцентърът на ГЕРБ изпрати съобщение до медиите,в което категорично се заявява, че ще приемат всички претенции и изисквания, които имат БСП с едно-единствено желание – да се проведе смислен, конструктивен и интелигентен дебат. От ГЕРБ заявиха още, че Нинова се опитва да провали дебата.