Детето, пострадало при инцидент с джакузи, се стабилизира

Региони

28-02-2017, 17:02

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

4-годишно дете е в кома заради инцидент с джакузи

От водата влязла в белия дроб, детето е развило и респираторна пневмония

Момиченцето, което пострада при инцидент в джакузи, вече не е на командно дишане. Детето е в стабилно състояние, макар и все още с опасност за живота заради сериозните вътрешни поражения, причинени от вакумната помпа на басейна.

Засега нови операции не се налагат, но от водата, влязла в белия дроб, детето е развило и респираторна пневмония - това съобщиха от детската хирургия на болница „Света Анна", Варна.

За проверките на инцидента е съставена и комисия от БЧК-Варна, която да провери състоянието на джакузито. Днес обаче тя не бе допусната в хотела, заявиха от Червения кръст. От там подчертаха, че според сега действащото законодателство, БЧК не контролира дейността на джакузитата, а само на басейните.

Очаква се до края на седмицата комисията на БЧК все пак да направи оглед и се запознае отблизо с обстоятелствата, при които се е случил инцидентът. Водни спасители коментираха, че най-вероятно причината е небрежност - решетката на водната помпа е била махната, за да се почисти джакузито и след това не е била поставена, което може да коства човешки живот. Дали това е така, трябва да изясни разследването.