Днес връчват наградите "Златна мартеница"

Общество

01-03-2017, 06:45

Снимка:

spb.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

С тържествена церемония беше изпратен 33-ия български контигент в Афганистан

Наградатите “Златна мартеница” са учредени от съюз „Произведено в България” с цел подпомагане съживяването на българските производства и услуги

Сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес” връчва наградите „Златна мартеница” навръх най-българския празник 1 март. Победителите за 2017 г. ще бъдат обявени на церемония в Гранд Хотел София в присъствието на родния политически, синдикален и бизнес елит.
Наградатите “Златна мартеница” са учредени от съюз „Произведено в България” с цел подпомагане съживяването на българските производства и услуги и повишаване тяхната конкурентоспособност на вътрешния и международния пазари. Призът се връчва ежегодно и е вдъхновен от уникалния български обичай Закичване с мартеница - като пожелание за благополучие и здраве.Отличията за българските производители ще бъдат връчени за 23-та поредна година. Наградите се изработват в Монетния двор на БНБ от благородните метали сребро и злато и са придружени с почетна грамота.
Според регламента членовете на съюза и организациите, които имат отношение към проблемите на бизнеса у нас, номинират кандидати за приза в различни категории. УС на сдружението избира комисия, която посочва фаворитите за наградата. Окончателното решение взима Управителният съвет на „Произведено в България”.
Президентът Румен Радев ще приветства българските производители, които тази година ще получат своите отличия за качество и професионализъм „Златна мартеница“.
В подкрепа на българското производство събитието се провежда с любезното съдействие на Fibank.