Започнаха проверките на собствениците на домашни любимци в „Южен“

Мисия Пловдив

01-03-2017, 08:33

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Проверките се извършват съвместно със служители от I РУП – Пловдив и служители на ОП „Общинска охрана“

Масови проверки на собствениците на домашни любимци започнаха в "Южен", съобщиха от районната администрация.

Проверките се извършват във връзка с постъпили множество сигнали от граждани и  във връзка с наближаващия краен срок за пререгистрация на домашните любимци- 31 март 2017 г.

Проверките се  извършват съвместно със служители от I РУП – Пловдив и служители на ОП „Общинска охрана“, като се следи основно за спазването на Наредбата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и котки, и регламентиране отглеждането на домашни кучета и котки на територията на Община Пловдив и по специално при спазването  на:

- чл.11, ал.1 т.5 – собственикът на куче е длъжен да събира и изхвърля в съдовете за отпадъци екскрементите му;

- чл.13 ал.1 – собственикът на куче е длъжен да разхожда кучето си с нашийник и повод, а кучетата от  агресивните породи с намордник;

- чл.4 ал.2 т.1 – всеки собственик на куче в срок от 7 работни дни след издаване на ветеринарно медицински паспорт на кучето, подава декларация по образец за притежание на куче в районната администрация по местоживеене;.

Акцията започна от :

-ул. „Славееви гори“

-ул. „Георги Икономов“

-ул. „Боримечката“

- ул. „Константин Геров“

- ул. „Лайпциг“

-парк „Кронщад“

и поетапно ще бъде обхванат целия район „Южен“.

От проверените 10 притежателя на домашни любимци се установи, че 7 от тях са пререгистрирани, а  останалите трима собственика са предупредени да ги пререгистрират в срок до 31 март.

„Първоначално проверките ще бъдат с предупредителен характер /предписание/, а в последствие гражданите не спазващи цитираните по-горе членове ще бъдат санкционирани“ –сподели кметът Борислав Инчев.

 Проверките се извършват във връзка с постъпили множество сигнали от граждани и  във връзка с наближаващия краен срок за пререгистрация на домашните любимци- 31 март 2017 г.