Празничен концерт по повод Трети март

От 19:00 часа на 2 март в Операта

По повод Трети март пет от най-големите културни институции в Стара Загора - ДТ"Гео Милев", Държавна опера - Стара Загора, Държавен куклен театър-Стара Загора, Общински фолклорен ансамбъл "Загоре" и Военният духов оркестър при Втора Тунджанска механизирана бригада организират съвместен празничен концерт-спектакъл. Той започва в 19:00 часа на 2 март в Операта, съобщават от пресцентъра на общината.
Програмата ще бъде открита с танци от операта "Момчил" в изпълнение на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора с диригент Димитър Косев.
Артисти от ДТ"Гео Милев" ще представят откъс от концерта-спектакъл "Гласовете", а след тях Елена Баръмова ще изпълни ария на Зорница от операта "Луд гидия" от П.Хаджиев.
Артистите от Куклен театър-Стара Загора ще се включат в концерта с откъс от спектакъла "Фолклорна магия" с режисьор проф.Боньо Лунгов. 
В програмата на концерта Военен духов оркестър при Втора Тунджанска механизирана бригада с диригент Цветомир Василев, който ще изпълни три италиански канцонети със солистите на Операта Ивайло Йовчев, Деси Стефанова, Нели Нечева. Балетът на Държавна опера-Стара Загора ще представи фрагменти от постановката "Ромео и Жулиета" . Красивата ария на Захария и хор на евреите от операта "Набуко" от Дж.Верди ще изпълнят Александър Марулев и хор на Държавна опера-Стара Загора.
Празничната програма ще завърши с Главанска копаница в изпълнение на Общински фолклорен ансамбъл "Загоре".