Кметът на Казанлък се срещна с малките писатели от клуб „Светлини сред сенките“

Срещата приключи с размяна на много мартеници и подаръци

Галина Стоянова подкрепи с лични средства работата на вдъхновените малки поети и писатели на среща в Общината, по нейна покана. Самите деца споделиха, че в момента имат най-голяма нужда само от повече фантазия, за да продължават да творят. За да издават своите произведения обаче младите автори е необходима и финансовата подкрепа на техните почитатели, съобщават от пресцентъра на общината.

Момичетата и момчетата с интерес задаваха въпроси за това какво е да си кмет и то единствена жена, начело на Казанлък, на фона на историческо мъжко ръководство. Кметът на Общината разясняваше начина, по който трябва да взима решения един градоначалник и как трябва да ги отстоява. Участниците в срещата се съгласиха, че не е важно дали си с панталон или пола, а как да управляваш дейностите, които засягат живота не само на твоето семейство, а на много повече хора.

Малките творци казаха, че харесват Чудомир, защото има чувство за хумор и вдъхновява. На въпроса на кмета Галина Стоянова какво е това „вдъхновение“ те обясниха, че това означава „да пресъздаваш своите чувства върху лист хартия“ и че вдъхновението е най-голямо, когато си радостен.

Освен с размяна на много мартеници и подаръци, срещата приключи с много снимки за спомен.

Фентъзи клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Св. Ив. Рилски" дава възможност за изява на въображението на своите членове вече 14 години, под ръководството на Валентина Димова. Те заедно измислят, пишат и илюстрират своите фантастични приказки.