Изграждат нова топлопреносна мрежа по бул. „6-ти септември“ в Пловдив

Мисия Пловдив

02-03-2017, 12:54

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В посочения период се въвежда еднопосочно движение

Нова топлопреносна мрежа по бул. „6-ти септември“ от мост „Адата“ до бул. „Цариградско шосе“ в Пловдив изгражда EVN. Дейностите са продължение от започналите строително-ремонтни работи през 2016г. 

В тази връзка от началото на март 2017 г. стартира нов голям проект в гр. Пловдив за полагане на 600 метра нов главен топлопровод по бул. „6-ти септември“ – в участъка от ул. „Владая“ до бул. „Цариградско шосе“. Строително-монтажни дейности ще се извършват на етапи като първият етап обхваща отсечката от ул. „Орловец“ до бул. „Цариградско шосе“. Предвиденият график за работа по този етап е от 1 март 2017 до 30 април 2017 г.  В посочения период се въвежда еднопосочно движение по посока бул. „Цариградско шосе“ в южното платно на бул. „6-ти септември“ между ул. „Орловец“ и бул. „Цариградско шосе“. 

Проектът на EVN е част от големия проект на Община Пловдив за цялостна реконструкция на този участък от бул. „6-ти септември“. Полагането на топлопреносна мрежа от дружеството се извършва по съгласуван проект с общинската администрация и КАТ. „EVN България Топлофикация ще предприеме всички мерки за възможно по-бързо приключване на дейностите”, съобщават от енергиъното дружество.