Обсъдиха провеждането на Балканска лига по баскетбол

Спорт

03-03-2017, 10:29

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Участие взимат 10-12 отбора от държави на Балканския полуостров

Провеждането на Балканска лига по баскетбол в многофункционална спортна зала „Колодрум“ обсъдиха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и основателят и спортен директор на международното състезание Шай Щрикс.
На срещата бяха и заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков, президентът на „Академик Бултекс 99“ Васил Врачев и старши треньорът Асен Николов.
„Харесвам състезателите на Пловдив. Влагат много голямо сърце с играта“ сподели впечатленията си Шай Щрикс. “Балканската лига, която организираме, се печели от този отбор, който заслужава“, увери той.
Състезанието се провежда всяка година, стартът се дава през месец октомври, а финалите са април, следващата година. Участие взимат 10-12 отбора от държави на Балканския полуостров. За първи път се провежда през 2008 година, като идеята е отбори без сериозни бюджети за европейски турнири все пак да могат да играят в подобен.
„Организиране на срещи от надпреварата в Пловдив ще се отрази добре и на града, но и на българските отбори като цяло“, заключи Щрикс.
Идеята е при участие на „Академик  Бултекс 99“ в Балканската лига домакинските мачове да се провеждат в многофункционална спортна зала „Колодрума“, като по този начин се върне славата на Пловдив като град на баскетбола.