Ученици ще изработят бални тоалети за абитуриенти от социални домове

Животът

04-03-2017, 06:00

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Говорещият с кучета” – Сизър Милън ще посети Столичния зоопарк

Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави младите хора и учителите за социалната кауза и изрази подкрепата си за инициативата

Ученици от Професионалната гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ ще изработят бални тоалети за абитуриенти от социални домове. Това стана ясно след среща на кмета на София Йорданка Фандъкова с ученичката Ралица Георгиева и учителите Стойка Чакърова и Александър Гергинов от професионалната гимназия по облекло. „В началото на учебната 2016/17 решихме да впрегнем капацитета и силите си в една положителна инициатива и кампания, в която да вложим уменията придобити по време на обучението си, съчетавайки ги със социална кауза, насочена към абитуриенти, каза Ралица Георгиева. „Интересите и уменията ни са свързани с дизайн, проектиране и изработване на облекло. Заради това решихме да изработим дизайнерски официално облекла по индивидуален проект, за да направим незабравима и уникална тяхната абитуриентска вечер“, посочи още ученичката, която отговаря и за публичното представяне на проекта.
Инициативата е на 23 ученици от 10 и 11 клас , които ще работят съвместно за осъществяването на социалния проект „Мечтаната дреха“.
Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави младите хора и учителите за социалната кауза и изрази подкрепата си за инициативата. Столичният кмет предложи на младите хора да представят изработените облекла на ревю, което да организират съвместно със Столичната община на знаково за София място.