Тръмп поиска разследване на връзките на сенатор Шумър с Путин

Президентът е поискал разследването заради 14-годишна снимка на сенатора с Путин

Администрацията на президента Доналд Тръмп, която получи обвинения от опозицията заради контакти на нейни представители с Русия, поиска незабавно разследване на „собствените“ връзки на лидера на демократическото малцинство в Сената Чарлз Шумър с руския президент Владимир Путин. Това съобщават Асошиейтед прес.

Tръмп качи в Туитър снимка на Шумър на събитие с Путин в Ню Йорк през 2003 г. Президентът настоя за разследване на „връзките на Шумър с Русия и Путин“ и нарече сенатора от Ню Йорк „пълен лицемер“. Шумър отговори в Туитър малко по-късно, че с „готовност“ ще говори под клетва за срещата с Путин, която се е състояла по думите му „изцяло на светло пред медиите и обществеността“. Сенаторът настоя и Тръмп да направи същото.

Тръмп помести туита си ден след като Шумър уличи министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс в укриване на контакти с руския посланик. Демократът го обвини, че е излъгал под клетва, прикривайки тези контакти, когато отговаряше на въпроси пред сенатската правна комисия.