Последно гостуване на Марица за редовния сезон днес

Това е и последното гостуване на шампионките преди плейофите в първенството

Женският отбор на Марица (Пловдив) пътува днес за Шумен, където довечера ще се изправи срещу местния ЙЕБ Шумен 05 в мач от предпоследния тринадесети кръг за редовния сезон в Националната волейболна лига. Това е и последното гостуване на шампионките преди плейофите в първенството, както и най-далечното пътуване, което се налага отборът да направи за мач от вътрешния шампионат.

След като първата цел – спечелването на първото място от редовния сезон, вече е постигната, Марица продължава да гони следващата – да зарадва феновете си като стигне до плейофите непобедена с максимален актив от 42 точки. Затова и мачът срещу предпоследния в класирането от общо осем отбора няма да бъде подценяван. До този момент Жълто-сините са с 12 победи, 36 точки и 36:1 гейма от 12 срещи и се надяват да обърнат двете шестици в този актив на деветки тази вечер.

През паузата между двата полусезона отборът на ЙЕБ постигна международна известност, като привлече две ирански волейболистки – първите в историята на персийската страна легионерки. Към отбора се присъединиха и няколко опитни състезателки пристигнали от отказалия се от участие тим на Бургас 2007 (Бургас). Очакванията за силен втори полусезон от страна на шуменския клуб обаче не се оправдаха и единствената победа, която воденият от новия си треньор Мехмет Башаран тим успя да спечели до този момент, бе служебната срещу клуба от Бургас. ЙЕБ Шумен 05 се закотви на седмата позиция в таблицата, където пребивава с едва 3 победи и 9 точки от 12 мача.

Може да се очаква, че негативната серия, в която се намира шуменският тим, както и големият дразнител от другата страна на мрежата, ще му дадат допълнителна мотивация да се раздаде на терена в зала Младост в днешната битка.

Мачът ЙЕБ Шумен 05 - Марица днес, 4 март, в зала Младост е с начален час 18:00 б.в.