Обраха журналистка докато снима празника на Шипка

Друг неизвестен наряза гумите на лека кола „Волво“

Варненска журналистка беше ограбена докато изпълнява служебните си задължения по време на националното честване на връх Шипка. Личният автомобил „Пежо“ на колегата бил паркиран по улиците на град Шипка, неизвестен извършител разбил ключалката на шофьорската врата и отмъкнал лаптопа и мишката, пише „Монитор”.  Пътем обирджията задигнал дамска чанта, в която имало преса за коса.  

Кражбата е извършена за времето между 10,20 и 15,00 часа, уточниха от РУ „Полиция“ - Казанлък, където е образувано досъдебно производство. Местните криминалисти коментират, че броят на подалите жалби за кражби на 3 март бил минимален, въпреки множеството от около 50 000 души, което се скупчило на върха. Импровизираните паркинги от двете страни на Прохода стигаха до самото подножие на планината, стотици автомобили имало спрени и от към Бузлуджа, където беше запазеното трасе за кортежа на премиера Огнян Герджиков. 

Извън бюлетина на МВР остана и инцидент с водещ на една от националните телевизии, които предаваха пряко тържеството от Паметника на Свободата. Минути преди началото на митинга се наложило с линейка до Габрово да бъде откаран колабирал репортер от екипа на „България Он еър“. Заради забраната от съображения за сигурност да не бъдат пускани дронове екип на чуждестранна телевизия наел двуместен самолет, който излетя от частното летище край село Овошник, за да заснеме панорамни кадри. По неизвестни причини ръководителите на полета отказаха да коментират кой е бил поръчител и защо от МВР не са знаели за него.

По същото време в Стара Загора, където премина хилядно шествие с 300-метровия национален флаг на ръце неизвестен наряза гумите на лека кола „Волво“, паркирана от 52-годишния му собственик на паркинг по улица „Железни врата“.