До 11 март всички улици в града светват като чисто нови

Мисия Бургас

06-03-2017, 11:35

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дамите дават газ до дупка в Бургас

Миенето на улиците подобрява състоянието на пътните настилки след тежката зима, както и качеството на въздуха в града като намалява и праха, натрупан по тях

Мащабното почистване на булевардите и уличните платна в Бургас от наслоената през зимата кал и използваните специални антилед материали продължава. Утре предстои да бъдат почистени до блясък бул. Сан Стефано", от ул. Ст. Стамболов до ул. "Мария Луиза" и "Гладстон". Чистенето им ще приклъчи на 7 март, когато по план предстои да бъдат почистени  бул. Иван Вазов" / от ул. "Гладстон до бул. "Мария Луиза"/,  надлез ул. "Иван Вазов". В графика на почистващата фирма към общината са бул. "Демокрация" до площад "Трапезица", както и ж п надлеза. Всички улици в града ще преминат през основно пролетно измиване и освежаване, което трябва да приключи окончателно на 11 март. . 

Първо се почистват основните маршрути, по които се движи обществения транспорт, следват главните булеварди и вътрешните квартални улици.Пътните платна първо се метат, а после се мият с автометачни машини, а където се налага и ръчно с отцепване на движението. Почистването се извършва в късните часове на нощта от 22.00 до 06.00 часа, когато не е толкова натоварено движението. Това се прави, за да не се предизвикват задръствания и да не се пречи на пътния трафик.
Почистването се осъществява по график от екипи на сметопочистващите фирми със специализирана техника, а през деня и ръчно, където е необходимо.
Миенето на улиците подобрява състоянието на пътните настилки след тежката зима, както и качеството на въздуха в града като намалява и праха, натрупан по тях.