Денков: Учебните материали за следващата учебна година са уредени

Служебният образователен министър откри седмото заседание на форума за дуално образование

Учебните материали за ученици и учители за следващата учебна година са уредени. Това заяви служебният образователен министър, съобщава БТА. В работата на форума се включиха посланиците на Швейцария Денис Кнобел, на Германия Детлеф Лингеман, заместник-посланикът на Австрия Томас Щьолцл, както и Митко Василев – главен управител на ГБИКТ.

По думите му всички ученици ще имат учебни материални за учебната 2017-2018 година. Той увери, че от МОН са имали конструктивен диалог с издателите. По отношение на дуалното обучение, служебният образователен министър посочи, че в 20 професионални гимназии в страната то е на лице. "Успехът на този вид обучение зависи от интереса на фирмите", категоричен бе той.

Пред форума служебният образователен министър изтъкна, че страната ни се опитва да заимства добрия опит. "Швейцария и Германия са водещи във въвеждането на дуалното обучение, затова искаме да заимстваме как се прилага дуално образование, как да се обучат учителите", посочи той.

Според него са необходими много усилия от всички страни. "А за да остават децата да се реализират в България, ни трябва по-добро образование и по-добро здравеопазване", категоричен беше служебният министър.