Христо Гърбов и Валентин Танев гостуват на търновска сцена

Велико Търново Лайф

07-03-2017, 07:52

Снимка:

читалище Надежда

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Идват с нашумялата комедия "Фенове" по Елин Рахнев

Нашумялата комедия "Фенове" по Елин Рахнев ще гостува на търновска сцена на 9 март. Постановката, в която участват комедийните актьори Христо Гърбов и Валентин Танев, ще се играе от 19 часа на сцената в читалище „Надежда“.

„Футболът е привилегия за хора, които в един миг от живота си са искали да полетят, да се обезкостят в небето, да открият личната си графика сред облаците. Валсиращата топка носи и тази асоциация. Може би поради тази причина футболът е като плод и зеленчук, сирене и хляб днес.  Донякъде компенсиращ тъгите ни, безумствата ни, сълзите. От друга страна – мелачка на илюзии. Илюзиите, че някой ден ще летим – само с ръце... Футболът е моногамна форма на изповед – стига поне малко да познаваш архитектурата на играта, да повярваш, че онзи пас може да промени света, да влачиш съществото си след онази алпиола – тържество на порива за съвършенство. Или просто един единайсетметров свободен удар, след който сърцето ти е само една капачка от бира.“

Според автора на драматургичната творба, футболът е поема, класическа поема – приказка, в която се разказва за доброто и злото, за истината и лъжата, за безсилието и усмивката, за влагата в очите, за феята.