Регулират новия светофар на булевард „Александър Стамболийски“ срещу задръствания

Мисия Пловдив

07-03-2017, 07:56

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Зоната около тези улици е доста предпочитана в последните години за строителство на кооперации за живеене

Днес ще бъдат направени различни тестове на новия светофар на булевард „Александър Стамболийски“, за да няма задръстване в определени часови зони, като ще бъде регулиран с по-дълга зелена светлина.

Кметът Иван Тотев инспектира и отсечката между кръговото кръстовище на улица „Беломорски“ и булевард  „Александър Стамболийски“, където ще бъде последната част на вътрешнообходния път между квартал „Прослав“ към „Коматевско“, по „Остромила“ и „Беломорски“.

„Дадохме 40 000 лева за проекта за тази връзка и се надявам по този начин да намалим трафика по булевард „Александър Стамболийски“. Зоната около тези улици е доста предпочитана в последните години за строителство на кооперации за живеене“, обясни кметът.

Тази седмица ще бъде подписан и договорът с Археологическия музей за Коматевско шосе. По информация на директора Костадин Кисьов поне един месец археолозите ще имат работа на обекта и чак след това ще стартира реалната работа по булеварда.

На сесията този четвъртък ще се разглежда и последният имот за отчуждаване до булевард „Северен“, за да може през април изграждането на пътя да започне.