Асен Блатечки гостува със „Секс, Наркотици и Рокендрол“

Стара Загора Лайф

07-03-2017, 08:49

Снимка:

Секс, наркотици и рокендрол

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Силна комедия, без претенцията за скандал, която звучи весело и смислено

На 29 март от 19.30 ч.в Синдикален дом-Ст Загора Асен Блатечки ще се превъплати в 10 различни образа, прекъсвани от здрав рок, изсвирен на жив в култовата пиеса "Секс, наркотици и рокендрол". Словосъчетанието „Секс, наркотици, рокендрол” характеризира една епоха - времето, когато духът на свободата излиза от бутилката. И до днес това продължава да е от значение за много хора. Текстът е за завладяващ, с блестящо чувство за хумор и увличащ. Пиесата е монолози на 10 различни образа, прекъсвани от здрав рок, изсвирен на живо. Много различни – провокативен каубой, бизнесмен затрупан от работа, рок звезда, жена която доставя  услуги по телефона, добрия-лошия престъпник и т.н. Действието се развива в Америка през деветдесетте. Но това няма значение, защото такива хора има и сега, и тук, и навсякъде…

За час и половина Асен Блатечки се превъплъщава в няколко образа - на бедняка от улицата, чистач, вокалист на рокбанда, среднощен "каубой", рецидивист и баровец. Въпреки разликата в социалното положение и парите, всеки един от тях си има своите страхове и мечти, едновременно олицетворение и контрапункт на американската мечта.

Силна комедия, без претенцията за скандал, която звучи весело и смислено.

Тази пиеса не само забавлява публиката. Тя тласка към философски размисъл, дава отговор на много въпроси и провокира такива, тя те кара да мислиш и дълго да не се отърсиш от силното й въздействие.