Още една верижна катастрофа в Бургас. Водачът рекордьор с над 3 промила в кръвта

Крими

07-03-2017, 10:04

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пияна жена предизвика верижна катастрофа в "Меден рудник"

39-годишният мъж се качил на „Тойотата” си след тежък запой с приятели

Бургзлия на повече от 3 литра твърдо създаде истинска суматоха на оживен булевард в бургаския ж.к. „Славейков”. 39-годишният А.С. се качил на „Тойотата” си след тежък запой с приятели и тръгнал да се прибира към дома сиДжигитът обаче до такава степен бил опиянен, че едвам виждал.
Бургазлията изобщо не обърнал внимание, че автомобилите пред него спират на червен светофар и дори не натиснал спирачката. Последвал тежък сблъсък, при който три автомобила са с нанесени сериозни материални щети. За щастие скоростта не била достатъчно голяма да причини опасният за здравето на хората „камщичен удар” и от инцидента няма пострадали. Сигналът за верижната катастрофа е подаден към Второ районно управление от единия неволен участник в мелето.
Пристигналите полицаи бързо установили виновника за зрелищното ПТП и се насочили към очевидно пияния А.С. Резултатът от проверката с дрегер обаче ги хванал неподготвени. Устройството отчело рекордните за тази година 3.41 промила – количество, равняващо се на повече от 3 литра твърд алкохол.
Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.