Юлий Москов: Протестът на екозащитниците е поредният абсурд!

Той обвини зелените организации, че получават пари от Швейцария единствено, за да пречат на икономическото развитие на страната

Журналистът Юлий Москов обвини екозащитниците, че пречат на икономическото развитие на страната, по повод протестът на зелените неправителствени организации срещу решението на служебното правителство да застрои почти 4 хил. декара, при разрешени 200 от Национален парк "Пирин". Колегата му - Владимир Йончев е съгласен да се случват строежи на територията на ски и зимни курорти, ако са в съответствие с екологичните стандарти. Те коментираха ситуацията около спорното решение на служебния кабинет в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Този протест е поредният абсурд. Събралите се 150 човека на площада, те не представляват обществена значимост. Нито един от тях не е жител на пиринския край и не могат да взимат решения за живота на хиляди хора там", настоя Юлий Москов, който приема решението на служебния кабинет.

Той обвини зелените организации, че получават пари от Швейцария единствено, за да пречат на икономическото развитие на страната, без да инвестират и стотинка от тях.

Владимир Йончев бе лаконичен в отговорите си, но не се съгласи с тези твърдения. Той каза, че този тип говорене е контрапродуктивен.

Според него решението на казуса се състои в това ски центровете и курортите да бъдат развивани в съответствие с екологичните стандарти.