Плакет и рози за златните ни момичета

Състезателките от националния ансамбъл по художествена гимнастика бяха наградени от Красен Кралев и кмета на Варна Иван Портних в Юнашкия салон

Плакет и роза получиха състезателките от националния ансамбъл по художествена гимнастика от министърът на спорта в кабинета Борисов - 2  Красен Кралев и кмета на Варна Иван Портних в Юнашкия салон. „Мили момичета, златни момичета, благодаря Ви, че зарадвахте цяла България с медалите от Русия! Гордост за нас е, че в новото попълнение на българските грации отново има силно варненско присъствие! Благодаря на треньорите за отличната мотивация и подготовка! За нас ще бъде чест да бъдете посланици на Европейската младежка столица по света!“, каза кметът.

Симона Дянкова, (състезател на СКХГ Чар – ДКС Варна), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ели Бинева и Теди Александрова, с треньор Весела Димитрова и помощник-треньор Михаела Маевска, спечелиха първото си злато в съчетание с обръчи по време на Гран при на Русия. Отборът грабна и два сребърни медала – в многобоя, както и на три топки и две въжета. В момента ансамбълът тренира край Варна и се готви за Световното първенство през 2018 г.

Златния си медал от световното по гимнастика в Сараево от 1989 г. пък подари на кмета Филипа Филипова – варненка, и едно от златните момичета на България. „Благодаря за жеста към нашия град! Този медал ще бъде ново попълнение в музея на спортната слава на Варна, където има още много място за бъдещите отличия на нашите спортисти“, каза Иван Портних.

Днес имах честта да бъда специален гост на официалната церемония по награждаване на състезателките от националния ансамб...

Публикувахте от Krassen Kralev в 7 март 2017 г.