Награди „Пловдив“ в областта на изкуството и културата

Мисия Пловдив

08-03-2017, 07:32

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съгласно утвърдения Статут на Награди „Пловдив“ се назначават осем специализирани комисии

Напомняме Ви, че 30 март 2017 г. четвъртък, е крайният срок в който могат да се подават писмени, мотивирани предложения за членове на комисиите за присъждане на Награди „Пловдив“ в областта на изкуството и културата.
Както знаете, всяка година във връзка с удостояването с традиционната Награда “Пловдив” на творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната година, със заповед на Кмета на Пловдив инж.Иван Тотев се сформират комисии, които да извършат оценяването на подадените предложения в отделните раздели и да определят победителите.

Съгласно утвърдения Статут на Награди „Пловдив“ се назначават осем специализирани комисии за присъждане на наградите в следните раздели:

- „Художествена литература“

- „Художествен превод“

- „Журналистика“

- „Архитектура“

- „Музика“

- „Театър“

- „Изобразително изкуство“

- „Аудио визуални изкуства, фотография и операторско майсторство“.

Постъпилите предложения в разделите „Произведение на изкуството, предназначено за деца” и „Културно наследство и съхраняване на паметта“ се разглеждат от всички комисии.

Съставът на комисиите се формира по предложения на културните институти и организации, професионални и творчески организации и съюзи, училищата по изкуствата, висши учебни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на дейност, свързан с културата. (Чл.15.) В тази връзка приканваме всички заинтересовани да внесат предложенията си за членове на комисиите.

ВАЖНО:

- Мотивираните предложения за членове на комисиите се подават писмено в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1), с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство“, в срок до 30 март 2017 г.

- Предложените лица се включват в постоянен списък, който при необходимост се актуализира и от който се назначават членове в комисиите в зависимост от постъпилите предложения.

- Членовете на комисиите не могат да бъдат вносители на предложения за награждаване с Награди „Пловдив“ .

- Членовете на комисиите не могат да бъдат свързани лица с предложените за награждаване или с членовете на управителни или контролни органи, вносители на предложения или предложени за награждаване. (В тази връзка, преди започване на същинската работа, подписват декларация за липсата на конфликт на интереси.)