Окръжен съд - Добрич обявява конкурс за ученическо есе

Могат да участват ученици от 10-и и 11-и клас на всички училища в област Добрич

Окръжен съд - Добрич обявява конкурс за ученическо есе на тема „Свободата на личността - право и морал“. Инициативата се организира по повод 16 април - Деня на българската Конституция и професионален празник на юриста и има за цел да насочи вниманието на младежите към съдебната власт и да повиши правните им познания, съобщават от ДОС.

В конкурса могат да се включат ученици от 10-и и 11-и клас на всички училища в област Добрич. Участниците трябва да изпратят творбите си в срок до 10 април на електронната поща на съда: os.dobrich@qmail.com. Необходимо е текстовете да са придружени с информация за трите имена на автора, училището и класа, в който учи, телефон и електронен адрес на ученика и училището за обратна връзка.

Всеки автор може да участва само с едно есе в обем до три печатни страници.Творбите ще бъдат оценявани по предварително зададени критерии, между които „оригиналност и творчески подход“, „недвусмислено изразяване на лична позиция“, „демонстриране на познания по зададената тема“.

Трите най-добри есета ще бъдат публикувани на интернет страницата на Окръжен съд - Добрич, а официалното награждаване на авторите ще се състои на 20 април, когато в Съдебната палата ще се проведе Ден на отворените врати.

 Пълната информация за условията за участие в конкурса може да се открие на сайта на Окръжен съд - Добрич.