Обраха жена на оживено кръстовище

65-годишен мъж от Стара Загора сигнализирал за разбито стъкло на прозорец на къща в село Опан

Вчера в ОД на МВР в Стара Загора е получено съобщение за паднала жена на кръстовището на бул."Цар Симеон Велики" и ул."Чая". На място е изпратен полицейски екип, който е установил, че неизвестен извършител е отнел чрез издърпване дамската чантата на 56- годишната жена от Стара Загора, заедно с намиращите се в нея мобилен телефон, лични документи и сумата от 3 лв. При издърпването на чантата жената е паднала на земята и е получила фрактура на дясна ръка. По случая е образувано досъдебно производство по чл.198 от НК.

65-годишен мъж от  Стара Загора сигнализирал за разбито стъкло на прозорец на къща в село Опан. На място е установено, че за периода от 10.01.2017 г. до 07.03.2017 г. неизвестен извършител, след разбиване на стъкло на прозореца на къща, е проникнал в жилището и е извършил кражба на 20 метра многожилен електрически захранващ кабел. По случая в Първо РУ - Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал.1, т.3 от НК.

Във Второ РУ - Стара Загора се е явил 48 годишен мъж от с. Лясково, общ. Стара Загора, който заявил, че за времето от 25.02.2017 г. до 06.03.2017 г., е установил, че неизвестен извършител е проникнал в каравана, намираща се в овощна градина в землището на с. Яворово, и е извършил кражба на гедоре и на 18 топа оградна мрежа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195 от НК.