Представители на общински предприятия се събират в Добрич

На форум на НСОРБ

Форум на Националното сдружение на общините в република България /НСОРБ/ събира представители на общински предприятия и търговски дружества в дните от 15 до 17 март в Добрич, съобщават от кметската управа.
За четвъртото издание на националната среща се очакват управители и ръководители на общинските предприятия и дружества, кметове и заместник-кметове на общини, председатели на общински съвети, общински съветници и други. Сред водещите теми на срещата ще бъдат предизвикателствата и перспективите пред общинските предприятия, тенденциите в развитието на общинските търговски дружества, тяхната роля в създаването на здравословна икономическа среда, постигане на по-добро взаимодействие между общинския и частния бизнес. 
Ще бъдат разисквани и българските и европейските модели на стопанска дейност на общините, както и възможностите на общинските предприятия и дружества да участват в схемите за заетост, финансирани от оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". На форума ще се обменят добри практики за повишаване качеството на услугите, предлагани на гражданите.