Община Бургас строи нова училищна пристройка в „Горно Езерово“

Мисия Бургас

08-03-2017, 13:38

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдът в Бургас обяви Петър Низамов-Перата за невинен по всички обвинения

Реализирането на този проект е в отговор на тенденцията на увеличение на децата в този бургаски квартал

До дни започва изграждането на нов корпус към сегашното ОУ "Васил Левски" в бургаския квартал "Горно Езерово". Пристройката ще бъде на три етажа. На първия ще бъдат настанени 5 и 6-годишните малчугани от подготвителните групи. На втория и третия етаж ще се намират класните стаи, в които ще се провеждат часовете на учениците в начален курс.
Към този момент училището в "Горно Езерово" се помещава в двуетажна сграда. В нея липсват здравен кабинет, столова за хранене, кабинет по информационни технологии, физкултурен салон и зала за културни мероприятия. 
Строителството на новата пристройка ще продължи около една година. Тя ще разполага с уютни помещения, които се отопляват лесно през зимните месеци. Те ще отговарят на всички съвременни стандарти за прилагане на съвременните тенденции в образованието за постигане на добри резултати.  
Реализирането на този проект е в отговор на тенденцията на увеличение на децата в този бургаски квартал. Според последните данни 100 малчугани и 550 ученици подлежат на задължителна предучилищна и училищна подготовка.
С реализирането на този проект ще се осигурят добри условия за обучение. Проектът е част от политиката на Община Бургас по обновяването и изграждането на нова образователна инфраструктура.
Средствата за изграждането на новата пристройка са осигурени от Община Бургас, ОУ "Васил Левски" и държавата.