Младежи червенокръстци в Елена събраха 2278 лв. за лечението на съгражданин

Мисия

08-03-2017, 15:29

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

36-годишният Христо Славов страда от неврологично заболяване, за което у нас не се предлага лечение

„Горда съм, че бях част от тази благородна кауза. Радвам се, че все още има добри хора. Благодарим на всички, които бяха съпричастни. Пожелаваме късмет на Христо и чакаме добри новини“ – каза Йоанна Трифонова след благотворителния концерт вчера в Елена. Единадесетокласничката от СУ „Иван Момчилов“ е зам.-координатор на младежката червенокръстка организация в града, която от два месеца има мисия – да помогнат на свой съгражданин в битката с коварна болест. 36-годишният Христо Славов страда от неврологично заболяване, за което в България не се предлага лечение. Младият мъж, баща на две деца, е одобрен от турска клиника като подходящ за интервенция. Необходимата сума за пълния курс на лечение е 36 000 долара, непосилна за семейството на Христо.

Младите червенокръстци успяха да съберат 2278 лв., като организираха редица инициативи за благородната си кауза. С помощта на свои съученици изработиха и продаваха мартеници и валентинки. Поставиха кутии за дарения на няколко места в града. За финал на своята мисия организираха чудесен благотворителен концерт под мотото „В името на добротата“ със съдействието на НЧ „Напредък-1863“. В програмата участваха самодейни състави от Центъра за подкрепа на личностното развитие, СУ „Иван Момчилов“ и еленското читалище. На концерта дойдоха много млади хора, ученици, деца, които пуснаха своята лепта, за да се случи чудото с Христо.

Мъжът заминава за клиниката в понеделник. Необходимо е да се съберат още близо 7000 долара. Всеки, който желае да помогне, може да го направи чрез следната дарителска сметка:


IBAN: BG85STSA93000024196859    BIC: STSABGSF

При банка ДСК Христо Красимиров Славов Основание: "Дарение за лечение"
PayPal: norajordanova83@gmail.com