Общинският съвет отпусна средства за проектиране на улица в район „Източен“

Мисия Пловдив

09-03-2017, 18:33

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Общинският съвет на Пловдив взе решение да даде 35 000 лева на администрацията на район „Източен“

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна с представители на фирми, които са собственици на два съседни имота в индустриалната зона на район Източен. Разговорите бяха във връзка с разрешаване на казуса по ограждане на частен терен, след влязъл в сила ПУП, с което ще се ограничи достъпът на стотици служители до работните им места в производствените бази.

През въпросните два имота трябва да премине бъдещият път, който Община Пловдив ще изгради.

На срещата, на която присъстваха и заместник-кметът Димитър Кацарски, главният инженер на Община Пловдив Йордан Калев, кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков и директор дирекция „Общинска собственост“ Мирослава Сукарева, се обсъдиха варианти, при които Община Пловдив най-бързо може да изгради временен път и да стартира процедура за придобиване на необходими части от имоти за изграждане на нов път в зоната.

Междувременно на днешната сесия Общинският съвет на Пловдив взе решение да даде 35 000 лева на администрацията на район „Източен“ за проектиране на пътя, който е 1800 метра – от началото на колелото на Скобелева майка до бъдещия обход от булевард „Цар Симеон“ в „Тракия“.