Бойко Борисов реагира открито и с контра въпрос към Йончева. Тя искала да го съди

Новините

10-03-2017, 15:52

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов открива форум за околната среда и земеделието в Бургас

"Йончева твърди, че от санирането се краде, а вторият – този зад нея в листата санира блоковете. Ами спри го", коментира лидерът на ГЕРБ

 Вярно, че сме джентълмени, но явно нашата работа започва да става: „Ако аз не бях джентълмен, а вие не бяхте дама, щях да ви кажа...“ Делян Добрев вдигна ръце от тази жена. Тя казва, че ГЕРБ краде от санирането, а вторият след нея (Eлена Йончева е водач в 29 МИР Хасково, а след нея е строителният предприемач Никола Динков, б.а) санира блоковете. С цялото си дебелокожие тя казва: От санирането се краде! Значи твоят човек краде, спри го!“.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес в Бургас, влизайки в задочен сблъсък с журналистката Елена Йончева. Борисов втвърди тона, след като по време на предизборен дебат по Нова телевизия тази сутрин, Йончева нарече програмата за саниране „кражба”.

Председателят на ГЕРБ участва в Бургас в кръгла маса по екология и земеделие. На форума присъстваха министри от Кабинета Борисов 2 -  Ивелина Танева, водач в листата на ГЕРБ,  земеделският министър Десислава Танева и министърът на финансите Владислав Горанов, домакин беше кмета на Бургас Димитър Николов, зам.-председател на партията.

"Това ново лице, които аз познавам от 50 години, си позволи да каже за ГЕРБ, че краде, ако продължи и каже още една дума, ще наруша закона и ще изляза да кажа, как бяхме принудени да платим милиони за нея, каза още по повод нападателните изказвания на Йончева, Бойко Борисов. Той допълни: „Делян Добрев беше вдигнал ръце от Елена Йончева по телевизията. Вторият след нея санира блокове. Вторият след нея от БСП. Вторият след нея в Хасково санира блоковете там. И тя вика „крадете“. Ами краде! Спри го – той е втори, след тебе в листата". Председателят на ГЕРБ се обърна с въпрос към журналистите дали биха били успешни в професията си, ако държавата им плаща по няколко милиона за едно интервю. "Питам: ако за интервю държавата България през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина, по няколко милиона струвайки, които даже нашето предишно правителство беше принудено да ги плати.

По думите на лидера на ГЕРБ кметовете, малките и средни фирми и домсъветите правят санирането. Борисов припомни ситуациите, при които хората в тези блокове бяха заблуждавани, че ще се вдигнат данъците или че апартаментите ще придобият друг собственик.

Малко по-късно председателят на ГЕРБ написа във Фейсбук страницата си следния коментар: Разбрах, че Елена Йончева ще ме съди за клевета. С удоволствие ще участвам в този процес. А още по-компетентен от мен е бившият финансов министър Симеон Дянков за финансовата част, както и шефовете на разузнавателните служби."

Разбрах, че Елена Йончева ще ме съди за клевета. С удоволствие ще участвам в този процес. А още по-компетентен от мен е ...

Публикувахте от Бойко Борисов в 10 март 2017 г.