Програмата за саниране обсъдиха на среща жители на „Централен“

Освен че обновява българските домове, санирането открива нови работни места

Националната програма за саниране към днешна дата не е спряна. Не се поддавайте на слухове, с тези думи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов успокои около 100 жители на района, които снощи се събраха на среща в Дома на културата в Пловдив.  В повече от 100 сгради в „Централен“ вече са създадени сдружения на етажната собственост за кандидатстване по Програмата за саниране на жилищата. 

Голяма част от документите вече са окомплектовани. След преглед за изрядност на документацията ще бъдат обявени процедури за избор на фирми за обследване. То ще покаже от какви мерки за енергийна ефективност се нуждае сградата. 

Процедурите отнемат около година. Надявам се, през 2018-та година, ако не се спре програмата, да започне санирането, а до 2019-та година да сте горди собственици на обновени домове, заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и пое ангажимент след това да бъде модернизирана инфраструктурата около сградите. 

Двамата с Тошо Пашов, който е строителен инженер, отговориха компетентно и обстойно на многобройните въпроси от гражданите.

Народният представител в три парламента и кандидат от ПП ГЕРБ Димитър Лазаров бе категоричен, че продължаването на Националната програма за саниране е сред основните приоритети на партията. В отговор на въпроси на граждани той отново разсея лъжите, които умишлено се пускат в публичното пространство.

Освен че обновява българските домове, санирането открива нови работни места. А дали Националната програма за саниране ще продължи, зависи от резултата на изборите на 26-ти март, каза още Димитър Лазаров.