Волейболистите от Добрич надиграха Левски с 3:1

Загубен гейм остави Добруджа 07 на трето място

Мъжкият отбор на Добруджа 07 победи като гост Левски София с 3:1 (27:29, 25:15, 25:22 25:17 ) в мач от последния кръг на Суперлигата, който се игра в столичната зала „Универсиада“.

 Така добруджанци завършиха на трето място в крайното класиране след редовния сезон, загубеният гейм повлия за това Добруджа да отстъпи втората позиция на Монтана. Левски приключи на шеста позиция и ще се срещнат отново с днешния съперник в плейофите, които започват на 17 март. 

 Първата час бе изключително равностойна и наситена с динамика. Двата тима се хвърлиха с всички сили, а интригата бе до край. Добруджанци на три пъти повеждаха в резултата, но авансът им бе стопяван от домакините. На последната права играта стана точка за точка. И двата съперника пропуснаха по няколко възможности за затваряне на гейма, като в крайна сметка ас на Николай Манчев даде предимство на „сините“, а двойната блокада доведе до спечелване на гейма а Левски.

 От там насетне, в следващите три части гостите доминираха в мача и ги спечелиха с разлика. Началото бе дадено след сервис на Димитър Маринков, при който добруджанци поведоха с 3:0, а в последствие разликата нараства на 7:2 и 19:9. Треньорът на Левски Петър Шопов предприе смени, като даде възможност на момчетата извън титулярния състав да играят, като ги остави до края на мача.

 Превъзходството на волейболистите от Добрич се запази, опитите на левскарите за противодействие не дадоха резултат и гостите затвориха мача само с един загубен гейм.

 Състави на двата отбора:

 Левски София: Николай Манчев, Александър Кордев, Теодор Богданов, Спас Байрев, Мартин Павлов, Симеон Александров, либеро Ивайло Лалов (Гордан Люцканов, Цветан Бонев, Иван Панков, Мирослав Димов)

 Добруджа 07: Денимир Димитров, Димитър Маринков,  Жулиен Георгиев, Илия Петков, Алекс Грозданов, Мартин Мечкаров, либеро Христо Христов (Светослав Арнаудов, Трифон Лапков, Денис Чавдаров)

Източник:bgvolleyball.com