Университетът- домакин на Републиканската студентска олимпиада по програмиране

Новините

11-03-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общински съвет – Русе обяви нов конкурс за Обществен посредник на територията на Община Русе

Събитието ще се проведе на 13 май 2017

Русенският университет ще бъде домакин на XXIX Републиканска студентска олимпиада по програмиране. В нея традиционно участват отбори от висшите училища в България, в които се изучава програмиране. Събитието ще се проведе на 13 май 2017 г. (събота) в зала 203 в Корпус 2 на Русенския университет. Председател на Организационния комитет е ректорът проф. Велизара Пенчева.

За да се класират за финала на олимпиадата, русенските участниците ще преминат селекция в два кръга, организирани от катедра Информатика и информационни технологии. Първият ще се проведе на 10 март (петък) и в него като индивидуални състезатели могат да участват всички студенти на университета. На 8 април (събота) ще се проведе вторият кръг, който ще премине по правилата на Републиканската студентска олимпиада по програмиране – участниците ще се състезават в отбори по трима, ползвайки един компютър.

За последен път Русенският университет е бил домакин на Републиканската студентска олимпиада по програмиране през 2010 година. В последните години отборът на университета неизменно е в ТОП 5 на класираните участници