Застъпници се регистрират с решение на РИК Русе до изборния ден

Новините

11-03-2017, 12:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двама русенски кандидат- депутати с картончета

Едно лице може да бъде застъпник само на една кандидатска листа

Кандидатите от кандидатските листи на партиите и коалициите могат да имат застъпници, които ги подпомагат и представляват техните интереси пред държавните и местните органи, обществените организации и избирателните комисии.

Застъпник може да бъде лице, което е навършило е 18 години, не е поставено под запрещение, не изтърпява наказание лишаване от свобода и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер. Едно лице може да бъде застъпник само на една кандидатска листа. Едно и също лице може да бъде регистрирано като застъпник на една и съща кандидатска листа в повече от един район. Една кандидатска листа може да бъде представлявана само от един застъпник в една избирателна секция в изборния ден. В изборния ден застъпниците не са обвързани с конкретна избирателна секция.

 

Общият брой на застъпниците на кандидати от всяка кандидатска листа на партия, коалиция или инициативен комитет не може да надвишава броя на избирателните секции район 19 – Русенски.

 

Общият брой на заместващите застъпници на всяка кандидатска листа на партия, коалиция и инициативен комитет може да бъде до една трета от броя на избирателните секции в район 19 – Русенски.

 Заявленията за регистрация се предават на РИК на хартиен носител в един екземпляр (заедно с всички изискуеми документи) и на технически носител в excel формат до 17 часа на 25 март 2017 г. включително. Застъпниците се регистрират с решение на РИК Русе до изборния ден.

 

Упълномощени представители – Решение № 4173-НС от 01.02.2017 г.

 

Представителите на партиите, коалициите и инициативните комитети се упълномощават по реда на Решение № 4173-НС от 01.02.2017 г. на ЦИК.

 

Списъците на упълномощените представители се предават на РИК на хартиен носител в един екземпляр и на технически носител в excel формат до 17 часа на 22.03.2017 г., включително и се публикуват на интернет страницата на комисията.