Ген. Попов в Калофер: “Работим за изборна победа“

Добре подготвен екип сме и работим с една обща цел – победа

„Начело на листата на ГЕРБ Пловдив област е един достоен генерал – генерал Константин Попов-първокласен летец, отличен ръководител. С тези  думи София Димитрова, председател на структурата на ГЕРБ в Калофер представи пред симпатизанти водача на листата на партията в 17 МИР. На срещата присъстваха кандидатът за народен представител Данка Люртова и областният координатор на ГЕРБ - Пловдив област Розалин Петков.

„Калофер – родното място на големия поет и революционер Христо Ботев, се е доказал през вековете като град на родолюбието.  37 години от живота си аз съм посветил на Българската армия и авиация и съм работил за защита на Отечеството.“ С тези думи ген. Константин Попов се обърна към хората в препълнената зала. „Вярвам, че ГЕРБ изпълнява обещанията си и не дава празни обещания“, посочи той. По думите му доказателства за това са нарастващия брутен вътрешен продукт, растящата икономика, достатъчно пари в хазната и добра събираемост – резултат от двете управления на правителствата на Бойко Борисов.  Генералът бе категоричен, че в ГЕРБ има сериозни и смели хора, които искат България да е богата държава.

Според него програмата на партията за следващите  4 години, е програма на икономически стабилна и просперираща европейска държава, каза още той.

„Аз съм човек на действието, който държи на думата си“, допълни още ген. Константин Попов. Той добави, че е верен на основния принцип в армията и авиацията, който изключва  лъжи и заблуди. Водачът на листата на ГЕРБ - Пловдив област отбеляза, че е от хората, които предпочитат да работят за организацията, а не от тези, които строят личен имидж, възползвайки се от нея.

„Добре подготвен екип сме и работим с една обща цел – победа”, заключи ген. Константин Попов. Третата в листата Данка Люртова е равнопоставена на всички мъже. Така София Димитрова представи пред калоферци кандидатът за народен представител от Карлово.

„Предстоят ни едни от най-важните избори, на които да покажем, че ГЕРБ ще продължи да прави добри неща за България“, обяви Люртова пред събралите се хора.

Тя добави, че родният град на поета-революционер Христо Ботев е един от многото примери затова как ГЕРБ изпълнява поетите ангажименти. Кандидатът за народен представител даде пример с парите, отпуснати от правителството на Бойко Борисов за ремонта на 7-километровия път до Паниците и първото спортно игрище в община Карлово, което бе в Калофер.

„Въпреки че кметът на Калофер бе независим, кабинетът на Борисов отпусна средства за ремонта на Мемориалния комплекс миналата година“, припомни Данка Люртова. Тя посочи решението на проблема със закриването на Професионалната гимназия в Калофер – обединяването на 2-те училища от 1-ви до 10-ти клас. Люртова разясни на калоферци, че специален акцент в програмата на ГЕРБ е финансиране от бюджета на цялостна подмяна на ВиК мрежите в населените места с население от 2000 до 10 000 души, каквито са Калофер, Баня и Розино. Това ще реши проблема с честите ВиК аварии и безводието, допълни кандидатът за народен представител от Карлово. След  БСП и тревичка не никне, напомни Люртова неуспешните мандати на левицата при управлението на Жан Виденов и Пламен Орешарски. „Затова е важно да убедим повече хора да гласуват за вас, вашите деца и внуци“, завърши Данка Люртова.

„Целта ни е да спечелим 5 мандата за това разчитаме на всички Вас, заяви областният координатор на ГЕРБ - Пловдив област Розалин Петков. Той припомни обещанието на Бойко Борисов, че ако ГЕРБ направи правителство, ген.Константин Попов ще стане военен министър.