Изложение "Европейски образование" в Пловдив

Мисия Пловдив

12-03-2017, 08:00

Снимка:

Европейско образование

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На изложението ще бъдат представени 18 британскии университета с нови възможности

Изложението „Европейско образование” се провежда под тепетата днес. То представя едни от най-впечатляващите висши училища, което заемат челните места в класациите за инженерна химия, компютърни науки, физика, политика и драматично изкуство: University of  Birmingham, Russell Group – University of Southampton  и University of Sheffield. 

На изложението ще бъдат представени 18 британскии университета с нови възможности за допълнително финансиране. След като миналата година българските кандидат-магистри за първи път се възползваха от предоставените от британското правителство студентски заеми за финансиране на магистърски програми в Англия, тази година им се предлага подпомагане по програмата Еразъм+. За българските студенти е важно да знаят, че ако  са завършили бакалавърската си степен в университет в България или друга страна от ЕС, ще могат да ползват заем от 9300 до 13 900 британски паунда за финансиране на своята магистратура, ако университетът, в който ще учат,  е приел Хартата за висше образование „Еразъм“.  

Освен за популярните aрхитектура, бизнес и мениджмънт, медии и комуникации, компютърни науки, посетителите на изложението ще имат възможност да се информират относно условията за прием и в актуални специалности, като авиоинженерство, сензорни технологии, генетика, инженерна математика, възобновяеми енергийни източници, нанотехнологии, биомедицинско инженерство, петролно инженерство, дизайн на компютърни игри и много други.  

Изложението се провежда в Новотела от 11.00 до 17.00 часа, входът е свободен.