Опера Пловдив представя "Коса" през март

Пловдив Лайф

12-03-2017, 16:57

Снимка:

опера Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес „Коса” провокира с нови актуални въпроси и препратки към бежанската криза и военните престъпления през 21 век

През март Опера Пловдив ще представи премиерно „Коса” / "Hair" - най-успешния мюзикъл в историята на жанра, в изпълнение от млади и талантливи солисти, избрани след специален кастинг. Днес „Коса” провокира с нови актуални въпроси и препратки към бежанската криза и военните престъпления през 21 век. Сценичната версия в Пловдив следва оригиналния мюзикъл и наподобява повече на рок концерт без да търси прилики с филма на Милош Форман! Премиерата е на 25 март.

Традиционният Пролетен бал в Операта на 22 март обединява два концерта – страстни арии в „Сарсуела – оперетата на Испания” от 18:30 часа и „С музиката на Вили” от 20:30 часа – трибют на Вили Кaзасян с участието на Хилда Казасян и Васил Петров, Бобо Йоцов, трио: Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов и оркестъра на Опера Пловдив. Във фоайето на Дом на културата „Борис Христов” ще има горещи латино танци и музикални изненади, поднесени с чаша вино.

И през март Опера Пловдив ще представи звездни гост-солисти в своите спектакли: звездата на оперетата Мариана Арсенова във „Веселата вдовица” на 15 март и премиер-солистите на Националната опера и балет в Букурещ – Овидиу Янку и Кристина Джимару, в балета „Лебедово езеро” с изпълнение на оркестър на живо на 17 март.

В неделния изборен 26 март Госпожа Опера ще забавлява най-малките с „Четирите годишни времена на Вивалди” от 10 часа и с „Вълшебната флейта” от 12:30 часа.

Пълна програма с детайли и имената на солистите може да откриете в сайта

www.operaplovdiv.bg