Плувният басейн в Стара Загора отваря врати

Басейнът едновременно може да се ползва от 100 човека

Днес закритият плувен басейн в Стара Загора отваря врати. Това съобщи ресорният зам.-кмет на общината Красимира Чахова. "Първите два дни в него ще се води само спортно-тренировъчна дейност на учениците по плуване от Спортното училище "Тодор Каблешков" и четирите спортни клуба. Целта е да се провери ефективността на графика, а заедно с това да се издадат персоналните клубни карти, които са за над 700 ученици. Намерението е от 15 март т.г. (сряда) басейнът да обслужва и желаещите граждани".

Чахова припомни графиците за ползване от граждани на напълно реновираното спортно съоръжение, което според специалисти е най-доброто в България: От 7:00 до 9:00 ч., от 12:00 до 14:00 ч. и от 17:00 до 21:00 ч., както и в събота и неделя от 8:00 до 17:00 ч. Басейнът едновременно може да се ползва от 100 човека. Филтрирането на водата става автоматично. Температурата е 27-28 градуса.

Съоръжението ще се обслужва общо от 10 души на щат: управител, 2-ма спасители, един лекар и трима механици, две чистачки и две касиерки.

Общинският съвет на Стара Загора прие на сесия цените на билетите за ползване на басейна. Според управителя Христо Димитров те ще бъдат най-ниски в страната.

Цената на единичен билет за възрастен за един час е 5 лв. За родител и дете до 12-годишна възраст - 6 лв.

Абонаментна карта за ученици и студенти за 8 посещения е 12 лв., а за възрастни за 20 посещения - 75 лв, т.е. по 3.75 лв. на час., съобщава в. "Старозагорски новини"