Психолози ще работят със съученици на загиналото в Благоевград дете

Общество

13-03-2017, 13:18

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дете загина, други две са в реанимация след игра в изоставена сграда

Директорът на учебното заведение каза, че ще бъдат направени и родителски срещи, на които ще се дискутират ангажиментите на родителите

Психолози започват работа в 6-то Средно училище „Иван Вазов" в Благоевград, където са учили децата, които вчера са играли в изоставена сграда край благоевградския квартал Струмско. По време на играта една от таванните плочите падна върху едно от децата. Дванайсет годишното момче почина на път за болницата в Благоевград, а друго дете е настанено в здравното заведение без опасност за живота.

Психолозите ще работят както с брата на загиналото момче, така и с останалите деца и съучениците им. Ще бъдат проведени инструктажи на учениците за тяхната безопасност извън сградата на учебното заведение, как да се държат и какви места да посещават.

Освен това директорът на учебното заведение каза, че ще бъдат направени и родителски срещи, на които ще се дискутират ангажиментите на родителите и как да организират свободното време на децата.

От община Благоевград още проверява дали необитаемата сграда, която вчера се срути и уби 12-годишно момче е частна собственост и на кого принадлежи. Сградата се намира на около 3 километра от града, в района на новия гробищен парк. Необитаемата постройка, в която детето играело с още трима свои приятели, падна върху него.