Гръцка фондация спонсорира специалност "Новогръцка филология" в СУ

Животът

13-03-2017, 14:46

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Софийски университет получи дарение на стойност 75 хиляди евро

Предвидена е финансова подкрепа за отличните студенти

От началото на академичната 2016-2017 година специалността "Новогръцка филология" си сътрудничи с фондацията "Александрос С. Онасис" в популяризирането и развитието на обучението по новогръцки език и култура в Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от пресцентъра на СУ, цитирано от БНТ.

През академичните 2016-2017, 2017-2018 и 2018-2019 години фондацията "Онасис" ще спонсорира определени дейности и проекти в рамките на бакалавърската и магистърската програма на специалността "Новогръцка филология".

Фондацията ще подпомогне с рекламна кампания на специалността "Новогръцка филология", оборудване на мултимедийна учебна зала, купуване на нови книги за библиотеката "К. П. Кавафис", учебни екскурзии в Гърция и постоянен семинар по гръцки език и култура.

В рамките на семинара ще гостуват изтъкнати специалисти в областта на новогръцките изследвания и ще се осъществяват различни студентски проекти и културни прояви. Ще се актуализират също учебните програми и ще се повиши професионалната квалификация на преподавателския състав в специалността.