Девизът на Саватева: „Реални стъпки към силен регион“

Втората в листата на ГЕРБ - Бургас ще работи в посока промяна на положението на хората с увреждания

„Реални стъпки към силен регион“ е личният девиз на Диана Саватева, втора в листата на ГЕРБ с кандидати за народни представители от Бургаски многомандатен избирателен район. В студиото на Дарик Югоизток тя обяви приоритетите в евентуалната си бъдеща работа като депутат.
Една от най-важните идеи, с които тя се занимава и досега като журналист от вестник „24 часа“ е промяна на положението на нашите съграждани с увреждания. Според нея скосовете по тротоарите са важни, но по-важно е отношението към тях, в което обществото все още им е длъжник.
Важна част от тази промяна ще бъде създаването на електронен регистър за тези хора, в който да бъде коректно отразено актуалното им здравословно състояние, а освен това възможността те (както и останалите граждани) да бъдат административно обслужвани на едно гише.
Друга кауза на Диана ще бъде учредяването в Бургас на филиал на Националната художествена академия, който би могъл да съществува на втория етаж на новоремонтираната Магазия в пристанището. Така градът и регионът биха станали „магнит за много дейности, сред които и образованието“.
„Не искам да давам обещания, защото по време на предизборна кампания сергията е много широко ръзпъната и всеки обещава“, добави още Диана Саватева.