Постоянен арест бе наложен на тримата крадци, хванати на Траянови врата

Според прокуратурата срещу тях има достатъчно доказателства, а ако бъдат пуснати съществува реална опасност да се укрият

По искане на Районна прокуратура Карнобат съдът задържа под стража Тодор Атанасов, Валери Насов и Георги Атанасов, обвинени в кражба на цигари и лотарийни билети от търговски обект в Сунгурларе, съобщиха от пресцентъра на Бургаската апелативна прокуратура, съобщава сайтът на прокуратурата. Така тримата крадци, задържани зрелищно в района на тунела Траянови врата на АМ "Тракия", остават зад решетките.

Задържаните са обвинени, че на 11.03.2017г. , около 03.20ч. в Сунгурларе са разбили и обрали търговски обект „Лафка“ на ул. "Георги Димитров". От павилиона са задигнати 1655 кутии цигари и 464 лотарийни билети. Бандата се е придвижвала с лек автомобил Ауди А4, в което спецполицаи са открили крадената стока, както и инструменти за взломните им кражби - лост, тип "кози крак", ъгловшлайф и отвертки.

От прокуратурата припомнят, че арестите са осъществени под ръководството на Главна дирекция „Национална полиция“, в сътрудничество със служители от ОД на МВР Бургас, Монтана и София. Определението на Районен съд Карнобат може да бъде обжалвано пред Бургаския окръжен съд.