Кралев: Варна има нужда от още един басейн

Кралев присъства на регионална кръгла маса в морската столица

Според министърът на младежта и спорта от кабинета "Борисов-2" и кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ Красен Кралев, родният му град има нужда от още едно плувно съоръжение, тъй като комплекс „Приморски” е със запълнени графици и не позволява на всички желаещи да се занимават с плуване. Той заяви това на среща с местната спортна общественост. На срещата присъства Владимир Вълев, кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ - Варна и световен шампион по кикбокс за професионалисти, Кристиан Димитров, директор на общинската дирекция „Спорт“ и Павел Христов кандидат депутат във варненската листа на ГЕРБ.

„Осигурени са средства за ремонта на покрива на зала „Владислав”. Това е едно от последните неща, които направих като министър”,  изтъкна Кралев. Той изрази надеждата си, че след април ще бъде отново министър и до края на годината ще осигури средства за подмяна на настилката в залата.
 
Ремонт на зала „Младост” също е сред приоритетите на варненските кандидат-депутати на ГЕРБ, посочи още четвъртият в листата Кралев. Освен това Община Варна е поела мащабна кампания за изграждане на над 100 игрища за масов спорт с размери 20х40 метра. Това ще промени изцяло облика на града, посочи кандидатът за народен представител.  

В областта на спорта при следващ управленски мандат ГЕРБ ще заложи на 5 приоритета. Те са свързани с нова законодателна рамка, изграждане на спортна инфраструктура, развитие на детско-юношеския и масов спорт, справедливо разпределение на парите за спорт и развитие на науката в спорта.

 

Погрешно е разделението на спортовете като олимпийски и неолимпийски, смята Кралев. Според него клубовете, които имат повече деца, трябва да получават по-голяма финансова помощ от държавата.

От 2700 училища в страната, 300 нямат салони, а 400 са с пригодени помещения, изтъкна ексминистърът на младежта и спорта. За решаване на този проблем има заделени 130 милиона лева, с които към поне половината училища без салони ще бъдат изградени такива.

„Не че нашите деца не искат да спортуват, а няма къде. Там, където има изградени нови съоръжения, терени и зали, веднага се налазват от децата, спортът тръгва и  графиците са пълни”, сподели наблюденията си Кралев пред спортната общественост.  

Подрастващите трябва да спортуват, да тренират и така да се развиват, добави световният шампион по кикбокс за професионалисти Владимир Вълев, който също е кандидат за депутат на ГЕРБ. „Когато се развият добри деца, стават добри юноши. Добрите юноши стават добри мъже. Ако директно започнат да си играят на мъже, трудно ще успеят”, смята Вълев.

Шампионът по кикбокс припомни, че посланиците на всяка една държава са спортистите. По думите, ако има успехи в спорта, това означава, че държавата върви нагоре. Ако спортът отива надолу, и държавата върви натам.

„Аз съм от хората, които живеят със спорта. Бил съм през цялото време близо до спортистите, защото смятам, че това ми е работата, не само да стоиш в кабинета и да разпределяш едни пари. Трябва да си "вътре", за да разбереш проблемите. Можете да разчитате на мен. В мое лице ще имате един приятел и помощник”, изтъкна Красен Кралев, който е бивш лекоатлет, републикански шампион и национален рекордьор на 20 000м.