Изложбата „Художниците на Стара Загора” гостува във Велико Търново

Велико Търново Лайф

14-03-2017, 10:26

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сред творците е и авторът на украсите на паметника „Велчова завера“

Изложбата „Художниците на Стара Загора” гостува във Велико Търново и е подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”. 56 произведения на изкуството в различни жанрове на изобразителното изкуство представят творчеството на 35 автори и обхващат периода от края на XIX до края на XX век.

Експозицията бе открита вчера от заместник-кмета по хуманитарни дейности на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков и от началника на отдел „Култура и туризъм” в Община Стара Загора Диана Атанасова. „Изложбата е поздрав към всички великотърновци и почитатели на изобразителното изкуство по случай празника на Велико Търново - 22 март”, обяви директорът на Художествената галерия в Стара Загора проф. Марин Добрев.

Живописните творби са своеобразно времево пътуване, показващо нагледно художествените процеси и част от културния живот в Града на липите за повече от столетие.

Сред представените автори са Атанас Гюдженов, Антон Митов, Георги Евстатиев, Васил Маринов, Атанас Михов, Димитър Гюдженов, Никола Кожухаров, Кипро Николов, Евгения Илиева, Марио Жеков, Иван Попчев, Георги Славов, Мина Иванов - художникът, който е автор на украсите на паметника „Велчова завера“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен