93 кг пластмасови капачки събраха в "Северен"

Мисия Пловдив

14-03-2017, 10:29

Снимка:

Район “Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Целта на кампанията е след рециклиране на пластмасовите капачки приходите да бъдат използвани за различни благотворителни каузи

Нови 93 кг пластмасови капачки предаде кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев, събрани благотворително в администрацията на района. Вече повече от една година кметството участва в тази благородна инициатива на фондация „Идея в действие” за събиране на пластмасови капачки – съобщи Ралев.
Целта на кампанията е след рециклиране на пластмасовите капачки приходите да бъдат използвани за различни благотворителни каузи, насочени предимно към деца в неравностойно положение.

Пластмасови капачки могат да се предават денонощно на дежурния служител в районната администрация на адрес бул."Цар Борис ІІІ Обединител" №22А.
"Забелязвам, че тази инициатива има вече голям положителен отзвук, тъй като все повече и повече хора взимат участие в нея. Освен, че е благотворителна, тя може да се нарече още зелена, тъй като зад нея стои идеята за опазване на околната среда и възпитание на подрастващите в разделно събиране на отпадъци" - коментира инж.Ралев.