Ева Майдел: Успехът на европейската мечта е във вашите ръце

"Вие сте новото поколение на Европа. Поставяйте си смели цели и работете усилено за тях"

Всяка година стажантските програми на институциите на ЕС наемат 1000 практиканти, избрани сред повече от 15000 кандидати от цял свят. Стажантите имат възможността да се запознаят от първа ръка с работата на институциите и процеса на взимане на решения на европейско ниво. "Вие сте свежият кислород в системата на тези институции. Бъдете проактовни и вярвайте във възможностите си.", заяви българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП по време на специална среща по посрещането на стажантите на европейските институции, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел откри конференцията заедно с Европейският комисар за образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич. По случай двете важни годишнини на Европейския съюз през 2017-а година, тази на програмата Еразъм+ (30 г.) и тази от подписването на Договора от Рим (60 г.), еврокомисарят призова младежите да помислят за постиженията на Съюза и да се включат в новата програма "Корпус за солидарност", където ще могат да работят директно за подобряването на средата, в която живеят.

Българският евродепутат Ева Майдел е припозната като политик работещ активно по темите свързани с образование, предприемачество и дигитални въпроси. Ева Майдел е посланик на инициативата на Европейската комисия за е-Умения, насочена за промотирането на уменията за реализация в икономиката на 21-ви век.