Минимална загуба за "Верея" в Бургас

В следващия си мач на 18 март, от 13 часа приемат "Пирин"

"Верея" затвърди тенденцията да играе трудно като гост в Първа професионална лига и записа нова загуба далеч от дома, този път от бургаския "Нефтохимик" с минималното 1:0.

Първото положение в мача се откри пред домакините в 15-та минута. Вратарят Пламен Колев не успя да подаде добре към Иван Бандаловски, който загуби топката, тя бе подадена от Владислав Романов към Галин Иванов, но от чиста позиция той я прати в аут. До края на първите 45 минути липсваха чистите ситуации пред двете врати, съобщава Радио Стара Загора.

През втората част домакините започнаха по-активно, но "Верея" бе тимът, който може да съжалява, че не откри резултата в 65-та минута. Дълго подаване не бе уловено както трябва от вратаря на домакините Янко Георгиев, топката попадна във Валери Домовчийски, но блокираният му от Яни Пехливанов удар срещна напречната греда. 

Седем минути по-късно верейци допуснаха елементарен и в крайна сметка решаващ за изхода на двубоя гол. След тъч за "Нефтохимик" Галин Иванов изведе Георги Вълчев сам срещу Пламен Колев и го преодоля за крайното 1:0.

По този начин вече е ясно, че и вторият старозагорски тим "Верея" ще доиграе сезона във втората осмица на Първа лига. Възпитаниците на Александър Томаш заемат десетото място в класирането с 27 точки, а в следващия си мач на 18 март, събота, от 13 часа приемат един от най-силно представящите се тимове от началото на годината - "Пирин".