254 хиляди лева непризнати разходи и 10 000 лева глоба за зимно почистване

Мисия

14-03-2017, 13:43

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Стоилов отново благодари на всички граждани, които ежедневно са му сигнализирали за непочистени улици и тротоари

Във връзка с публикация във вестник „Утро“, бр. 59 от 14 март 2017 г., на тема: „5000 лева обезщетение взема жена за счупена на заледена улица ръка“, информираме, че от страна на Община Русе е изпратена покана до фирмата, отговорна за снегопочистването в града, за доброволно изпълнение на сумата от 5 000 лева. Съгласно Решение 78 на Окръжен съд – Русе дружеството, извършващо снегопочистване, не е изпълнило задълженията си по договора, поради което е отговорно за възникналия инцидент.

Общо 254 064,83 лева е сумата, на която възлизат непризнатите разходи за зимния период до края на месец януари за некачествено изпълнение на договора на фирмата-изпълнител с Община Русе. 10 000 лева е глобата, наложена от Общината на фирмата, затова че е заявила техника в тръжната документация, с която в действителност не разполага и не е използвана в периода на зимното поддържане.

Припомняме, че кметът Пламен Стоилов изрази категоричното си недоволство от снегопочистването на града по време на редовните заседания на щаба за действие при тежки зимни условия в общината. Той заяви, че Общината няма да плаща за несвършена работа, за непочистени второстепенните улици, тротоари и малки населени места, както и за неосигурената необходима техника за снегопочистване.

Стоилов отново благодари на всички граждани, които ежедневно са му сигнализирали за непочистени улици и тротоари.