ЦИК остави без имунитет кандидат-депутата Валентин Павлов

Политика

15-03-2017, 10:26

Снимка:

bgonair.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цацаров поиска разрешение от ЦИК за сваляне на имунитета на кандидат за депутат

СГП ще предприеме действия по призоваването на д-р Валентин Павлов и предявяване на обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на дете

ЦИК уважи искането на главния прокурор и даде разрешение за привличане на кандидата за народен представител д-р Валентин Павлов като обвиняем за престъпление по чл. 123 ал.1 от НК по разследване на СГП
С решение от 14.03.2017 г. Централната избирателна комисия (ЦИК) уважи мотивираното искане на главния прокурор на Република България и даде разрешение за привличане на д-р Валентин Павлов като обвиняем за престъпление по чл. 123 ал.1 от НК по разследване на Софийска градска прокуратура (СГП).

Д-р Павлов е кандидат за народен представител в изборите за народни представители, насрочени за 26.03.2017 г.

Решението на ЦИК постъпи в прокуратурата днес – 15.03.2017 г.

По разпореждане на главния прокурор, решението на ЦИК е изпратено на СГП – за продължаване на действията по разследването.

Даденото разрешение от ЦИК е основание за възобновяване на досъдебното производство. СГП ще предприеме действия по призоваването на д-р Валентин Павлов и предявяване на обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 14-годишното дете – престъпление по чл. 123 от НК.