Петър Москов: Корнелия, смешно е!

Как е възможно едновременно да платите 10 млрд. евро за проектите и да увеличите пенсиите? Ами като плащате пенсиите в рубли, а не в левове (един лев = 32 рубли)

„Как е възможно едновременно да платите 10 млрд. евро за проектите и да увеличите пенсиите? Ами като плащате пенсиите в рубли, а не в левове (един лев = 32 рубли), това написа Петър Москов по повод обещанията на БСП и Корнелия Нинова за пенсионерите.

Министърът на здравеопазването от Кабинета "Борисов-2" и кандидат за депутат от Реформаторския блок не приключва до тук, като само с няколко изречения направи на пух и прах всички обещания на Нинова, с които тя особено се гордее.

БСП: Създаване на фонд „Инвестиции” и фонд „Индустрия” за 650 млн. лв. държавни пари

Това е прехвърляне на пари от нашите данъци, на хора и фирми, близки до БСП. Поне признайте си, че сумата включва и такса за авторското право на Доган за разпределение на “порциите”.

БСП: Младите предприемачи без данък печалба.

Конституцията на Република България забранява привилегии по възрастов признак. Те и старите бизнесмени на БСП отдавна избягват плащането на данъците. Явно социалистите данъци няма да плащат. За следващата петилетка това ще е наше задължение.

БСП: Безплатно здравеопазване за всички

То е безплатно за социално слабите, останалите плащаме здравни осигуровки. Безплатно за всички означава, че ще направите всички българи социално слаби. През 1996 г. успяхте. С тази програма ще успеете пак.

БСП: Вето срещу санкциите за Русия

Санкциите на ЕС не са срещу Русия, а са срещу 146 конкретно назовани руски олигарси. За краставичките на Нинова разбрахме. Ама кажете честно, с какво и с колко сте им задължени на тези 146 олигарси, за да знаем какво още ни готвите.

БСП: Държавата – собственик и инвеститор в икономиката

Това го обещаваха Тодор Живков до 1989 г., Виденов (1995 г.), Орешарски (2013 г.), Нинова (2017 г.) – ето това е последователност в целите. Чакаме да кажете #КОЙ е „държавата“ и за коя година планирате следващия фалит на България?

Обещанията на БСП ще ощетят с над 20 млрд. евро България. Задачата на Реформаторски блок и Глас Народен е да не допусне това.

БСП обещават за всички по много, но не казват откъде ще вземат парите. Ако си изпълнят програмата и не крадат, ще вдигнат държавния дълг за 4 години с около 15 млрд. лева. Ако си изпълнят програмата и крадат, както винаги са правили, ще вдигнат държавния дълг с поне 25 млрд. лева.

При такова увеличение на държавния дълг, значимо вдигане на преките данъци ДОД и ДП е неизбежно. Имайки предвид традиционните проблеми със събираемостта на преките данъци, когато те са високи, ако БСП управлява и решат да си изпълняват предизборните обещания, ще трябва и ДДС да вдигнат поне с 2-3%.