Математик: Няма да има нови предсрочни избори

Политика

16-03-2017, 08:47

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стефан Янев: Има сигнали за купуване на гласове

145 хил. гласа ще са нужни на предстоящия вот, за да влезе една партия в Народното събрание, пресметна Михаил Константинов

"След предсрочните парламентарни избори на 26 март няма скоро да има нов предсрочен вот за депутати, защото политиците се охарчиха и трябва да си върнат инвестицията." Това обяви в ефира на Бтв математикът проф. Михаил Константинов. "За четири години партиите и кандидатите за депутати, които влязат, ще си върнат инвестицията", уточни той.

Математикът пресметна, че за да влезе една партия в Народното събрание ще са й нужни 145 хил. гласа. "Трите системни партии почти сигурно ще влязат, но и други имат шанс", допълни той.

Прогнозата на математика е, че на този вот в Турция ще гласуват 40-45 хил. души. Той напомни, че българите в южната ни съседка вкарват средно по двама депутати в българския парламент. На предстоящите избори в Турция ще има 35 секции заради ограниченията в Изборния кодекс, а други години е имало до 150.

По думите на професора не влияят кой знае колко и пристигащите с автобуси от Турция избиратели. Той предупреди, че автомобилите и автобусите, пристигащи за вота от южната ни съседка, трябва внимателно да бъдат проверени, за да се избегне заплаха за националната сигурност.