Карнавалът на осминафиналите от ШЛ продължи с Монако

Младите монегаски отстраниха милионерите на Манчестър Сити

Карнавалът на осминафиналите от Шампионската лига продължи с главен герой Монако.

От шест английски съперника досега, монегаските вече са отстранили пет. След невероятното голово шоу и 5:3 за Сити в Англия,отборът на Жардим се класира за четвъртфиналите с убедителното 3:1 на реванша в Княжеството.

С много млади играчи в своя състав Монако даде урок на отстранения ПСЖ, който също залага повече на готови скъпи футболисти как трябва да се развива един отбор.


Монако започна вихрено и до 29-ата минута водеше вече с 2:0 след попадения на откритието във френския футбол Килиан Мбапе и Фабиньо.

През втората част момчетата на Жардим необяснимо рано се върнаха назад и май бяха готови да повторят грешката на ПСЖ от затварянето им в Барселона. През това време английския тим имаше много положения за гол, но Субашич бе брилянтен на два пъти срещу Агуеро. Не можа веднъж да бъде крайна преграда и Лирой Сане намали на 2:1.

Но тогава след фаул изникна Темуе Бакайоко, който с глава донесе 3:1 за крайната победа на домакините. След мача много хубаво впечатление направи Пеп Гуардиола. Той тутакси отиде да поздрави Леонардо Жардим за успеха. Гуардиола за първи път отпадна на осминафинал като преди това с Барселона и Байерн бе преодолявал това препятствие.

Бакайоко натрупа картони и няма да играе в първия четвъртфинал. Жардим изравни постижението на Дидие Дешщан от сезон 2003/2004 когато класира на тази фаза в Шампионската лига Монако. Сега целта на Жардим е да достигне постижението на Дешан от онзи сезон и да закара монегаските на финал. А защо не и да го спечели.

Монако играе страхотен футбол и не случайно отбора участва във всички турнири. На четвъртфинал е в Шампионската лига. Води в шампионата на Франция. На четвъртфинал е за Купата на Франция. А за Купата на Лигата ще играе финал с ПСЖ на 1 април в Лион.

Монако успя да измие срама на ПСЖ и сега всички любители на футбола във Франция и в Княжеството са обединени от желанието за успехи на този симпатичен отбор.